Använder dagligen en HH.

Alltså nu använder jag varje dag en HH, ibland också en BH, men varje dag en HH. Det är inte så dumt att ha en HH i min ålder. Jag behöver ju inte en PH, men en HH, alltså en hakhållare. Jag har ju utvecklat mer och mer löst skinn med åren, mestadels ligger mitt lösa skinn kring mage, där är en del hängande löst skinn, men jag har inte hittat en bra maghållare, en MH ännu. Jag har ju också löst skinn i brösten, de åker längre och längre neråt, där finns ju redan en hållare utvecklad, alltså en BH. Inte för att jag tycker att de har hittat någon som är bekväm, men av och till använder jag en BH, mest när jag skall visa mig i offentligare sammanhang. Hemma och ensam använder jag inte BH, men försöker skona omgivningen från synen när jag inte använder en sådan. Jag har under en del år tittat på mina dubbelhakor, som bara har blivit fler. Till och med tagit och dragit dom mot nacken, alltså en inbillad ansiktslyftning, eller kanske haklyftning. Men de stannar ju inte där. Nu när jag är ute med hundarna så har jag slutat att ha munskyddet över mun och näsa, eftersom jag inte ser en enda människa ens på håll utan jag har det där skyddet hängande som alla andra kring hakan. Alltså inte någon kan se mina dubbelhakor längre och då måste jag väl döpa om munskyddet till dubbelhakhållare. Alltså HH, eller det skulle kanske heta DHH? Inte så dumt att ha hängande där. Även när jag har den kring munnen och näsan så döljer den en hel del av mitt lösa skinn under hakan, men det kan jag ju inte själv se i spegeln, eftersom mina glasögon har immat igen. §§§En PH har jag ju aldrig behövt, alltså en penishållare, men en del behöver ju en sådan också.

Igår kom jag iväg till träningsstudien för första gången sedan coronautbrottet. Förstod ju från början att jag nu var tvungen att ta det lite lugnare, men blev likväl lite besviken på min fysiska form. Man får börja med att bestämma sig för när man skall dit, inga impulshandlingar här inte. Planera dagen, det är jag ju inte så bra på normalt, men alltså jag började med att gå in på träningsplatsens sidor, där kunde man boka in sig vilken tid man kunde vara där. Man fick vara där 1 1/2 timme per gång. Det passar mig ju ganska så bra. Alltså bokade in mig mellan 15:00 och 16:30. Informerade mina gäster om att jag behövde ha bilen vid den tidpunkten, eller att de fick lämna och hämta mig. De hade själv inga planer så det gick bra. De är inte heller så mycket för planering. När jag kom dit kom jag inte in. Mitt kort fungerade inte, jag har faktiskt betalt för ett helt år, så det borde fungera, men eftersom det var sist i mars som jag var där så hade det av någon anledning blivit inaktivt. Inte så lätt för dem att aktivera det tydligen så de fick släppa in mig bakvägen. Det gick ju det också, men kände mig inte så välkommen. Varannan maskin var försedd med sådan där randiga plastband som poliserna använder. De fick man inte använda. Men spelade inte så stor roll, eftersom vi inte var så många. De hade inte ens fyllt upp kvoten. Kändes lite ödsligt, det brukar ju vara kö till en del av maskinerna, men inte så idag till trots för att man bara fick använda hälften av dem. Ingen kö. I maskinerna slapp man faktisk att använda munskydd, men när man gick från en maskin till en annan skulle man ha munskydd. Förklara gärna logiken för mig. Skulle naturligtvis som alltid torka av maskinerna när man använt dem. Det har jag inte sett att det är så många som gör i vanliga fall heller, inte nu heller. Jo, jag och en äldre herre. Ja, alltså äldre herre kan innebära att han är yngre än vad jag är. Men i alla fall, han torkade faktiskt av maskinerna innan han använde dem också, det gjorde inte jag. Likväl tog spriten slut, så de sista maskinerna som jag använde kunde jag inte torka av, inte han heller. Personalen ägnade sig själva åt lite uppvisning av sina muskler. Deras muskler gick inte av för hackor och jag blev klart imponerad av deras akrobatiska övningar, men det hade nog glömt bort sina ordinarie uppgifter, som att fylla på sprit och liknande. Men att se deras spelande muskler kan ju vara värt den glömskan. Hur som helst jag var där och är i alla fall ännu så länge fast besluten på att upprepa mitt besök imorgon. Börjar alltså med varannan dag igen.

Tonårsgänget här hade nog en liten downperiod igår. De var liksom inte helt på hugget längre. Klart vaknade vid halv tolv tiden på dagen, men allt var tyst och lugnt, ingen verkade pratlysten på morgonen eller skall kanske kalla det middag, utan de gick liksom omkring i sina egna tankar. Det blev lite lek i poolen i alla fall, därefter solande. Bruna har de blivit i alla fall. Jag undrar ju hur de orkar plåga sig med att ligga i solen, själv sitter jag ju i skuggan hela tiden, eller går in och svalkar mig. Det gjorde de också, gick in alltså efter solningen, förstår det, man blir liksom lite trött på solen. Det blev pussel och fotboll på TV i stället. Jag satt ute. Nej faktiskt så åkte de iväg och spelade tennis också så jag hann med att dammsuga och tvätta golvet. Det gäller att passa på. Det blev lite mer ordning i alla fall. Passade på att plocka undan lite också, alltså glas, läskburkar, kläder, skor, nagellack, solkrämer osv, osv. Ja, inte för att jag lider av det, men likväl kändes det skönt att ha lite fria ytor igen. Efter tennisen som blev ganska kort blev det en passiv stämning. Ingen var motiverad att laga mat, inte jag heller för den delen. Så där vid 10 tiden på kvällen hade de bestämt sig för att skicka efter pizza istället för att laga mat. Lite problem på vägen. De ringde själv och var ganska säkra på att de hade fått med sig allt i beställningen, men så var inte fallet. 4 pizzor anlände, det skulle vara 6. En miss i beställningen, men pizzerian var snäll och ordnade resterande två ganska så fort. Allt väl. Alla blev mätta, men alla satt i sina små hörnor och åt. Jag ute, några vid TV:n och några vid pusselbordet. Inte så mycket häng den kvällen. Blir nog bättre, eller sämre, vad vet jag? Jag tror inte att de är sura på varandra i alla fall, men det vet jag ju inte heller. De sover fortfarande, eller är åtminstone på sina rum. Själv är jag i alla fall glad över att de är här oavsett om de pratar eller inte.

Själv kände jag mig inte helt på topp när jag vaknade, det känns ju så ibland, men i coronatider så kanske man scannar kroppen mer än annars. Jag mådde lite illa, hade kanske druckit för mycket vatten på natten och hade också hemfallit vid ett tillfälle när jag vaknade till att dricka en läsk, det är kanske inte det man skall göra mitt i natten när man vaknar. Men hur som helst så bullrade det lite i magen, kan ju vara kolsyran, hittade dock inte det symptomet på coronasymptom, så troligen var det läsken. Skall kanske inte dricka läsk på natten mer. Ett kanske klokt beslut. Får se om de har lust att laga mat idag eller inte. Kanske jag skall göra en insats. Men vill ju inte heller inkränka på deras revir och det har ju fungerat väldigt bra hittills, säger jag som har haft det som om jag bott på hotell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s