JULAFTON!

Tidig julafton morgon. Skriver inte lika ofta just nu, men känner att idag är det julafton. I tidningen läser jag om en annorlunda julafton 2021. Att många firar med begränsat umgänge över julen. Inga stora släktträffar och att många firar jul helt ensamma. Jag firar jul helt ensam. Inte helt med sanningen överensstämmande eftersom jag har mina två hundar. Det är ju inte första gången som jag firar jul enbart med hundar som sällskap. Vet inte heller om man skall skriva firar. För mig blir julen kanske inte så mycket firande. Förra året skulle jag också vara ensam, men blev hembjuden till fina vänner och en trevlig julafton i Torrevieja. I år är det ju inte aktuellt. Man bör ju inte träffa andra människor än de människorna som man träffar ofta. Och helst begränsat till några få personer. Inga problem med det för min del. Nu tycker jag ju inte att det är så förfärligt att vara ensam på julafton. Varför skulle det vara mer förfärligt att vara ensam på julafton än andra aftnar. Har inte helt förstått det. Första julen som jag var ensam så kändes det mer illa. Då hade jag i huvudet och i tankarna att man inte skall vara ensam på julafton. Gjorde min brunkål och en liten skinka och åt i min ensamhet. Förbjöd min barn och barnbarn att ringa mig den dagen. Det gjorde de likväl, ringde alltså. Tror att de också tyckte det var lite jobbigt den julen av tanken på att jag var ensam. Det har också ändrats sedan dess.

Numera är jag så van att vara ensam så att jag till och med kan erkänna att det är jul. Har ju pyntat lite den här julen, men julmaten får vara. I år är det ingen julmat. Det hade det ju inte varit ändå detta året. Även om jag hade varit samman med mina barn och deras familjer, så har jag ju ett strängt upplägg när det gäller maten. I 16 WOH finns det inte några som helst undantag för att det är jul, eller någon annan helg. Det är bara att fortsätta med upplägget. Trivs faktiskt ganska bra med det upplägget. Förutom med palsternackor. Ja, palsternacka ingår ganska ofta i matupplägget och det är svårt att få tag i palsternackor här i Spanien. Man kan hitta det i en förpackning med en del andra soppgrönsaker men inte så ofta i egen förpackning. Vad skall jag med en hel soppförpackning av olika grönsaker när jag inte skall göra soppa. Jag vill bara ha palsternacka. Har aldrig tidigare saknat palsternacka, men gör det alltså år

Det är väldigt skönt med rutiner och nu har jag ju rutiner att följa varje dag. Man startar dagen med power walk och därefter ingefärsshot, proteinvatten och magnesium. Trodde väl aldrig att jag skulle byta ut min kaffe latte på morgonen mot proteinvatten. Men idag saknar jag faktiskt inte latten på morgonen. Har proteinvatten med koffein i, så koffein får jag likväl. Alltså man får dricka kaffe i det här upplägget, men jag har upptäckt att jag egentligen inte tycker om kaffe. Jag som har varit en stor kaffedrickare i många år. Har aldrig känt efter om jag tycker om det eller inte, har bara druckit. Proteinvatten är faktiskt avsevärt godare, men dyrare. Försöker att använda mig av proteinpulver istället för proteinvatten som jag måste skicka efter från Sverige. Men det är lite frestande att ta till vattnet istället för pulvret. Det känns lite som fest när jag dricker av vattnet. Sött, kolsyrat och med olika smaker. Med koffein och utan. Har provat igenom produkterna nu och föredrar med koffein på morgonen och utan på kvällen.

Har fått lite problem med power walken de sista dagarna. Ja, kanske inte bara de sista dagarna, men har klarat av den tidigare även om en fot har gjort ont. Det blir lite som min fars levnadsmåtto: ”Ont skall med ont fördrivas!” Inte säker på att det var det bästa levnadsmåttot som jag försökte ta efter, eftersom jag för några morgnar sedan knappt kunde få av mig min träningssko efter den 7 kilometers träningsturneringen på morgonen. Foten hade svullnat upp lite för mycket. Ja, ont hade det ju gjort, men av och till hade smärtan varit mer i bakhuvudet när jag gick och mindre något att bry sig om. Försökte tänka på annat och koncentrerade mig på att försöka att inte halta. Men fick nu i alla fall rådet av en av mina coacher att inte göra den där power walken några dagar. Alltså det är så nu. Skall inte gå så mycket på foten några dagar. Har sjukt dåligt samvete för det. Men har alltså fortfarande ont. Träningen klarar jag av, men inte den långa turen. Får bli några kortare med hundarna nu några dagar. Visserligen menar mina coacher att jag skall ro istället, eftersom jag har en roddmaskin här hemma. Gör inte det. Ro i en timme så fort man kan, är ingen höjdare. Har försökt det och konstaterade då som alltid att mitt tålamod inte är av den långvariga typen. Fruktansvärt tråkigt. Har försökt med att lyssna på en spännande bok under tiden, men tiden sniglar sig likväl fram. Har alltså inte gjort det heller de sista dagarna.

Som ni märker så är mitt huvud helt fullt med 16 WOH och har inte så mycket plats för julafton, vilket kanske är tur. Men det är julafton idag. Kanske jag skall sminka mig för första gången på någon månad. Behövs ju inte så ofta, när jag inte träffar en människa. Mina hundar klagar ju inte på hur jag ser ut. Det har ju blivit så att jag inte bryr mig om att byta kläder heller varje dag. Varför skall man. Går i mina träningskläder mest hela tiden. De är bekväma och bra. Har en del sådana så jag kan byta av och till. Jag sparar på tvätten också har jag märkt. Tvättar mer sällan, men har å andra sidan fullare tvättmaskin. Säkert bra för miljön.

Fick igår besök av en svensk väninna. Blev nästan så överraskad att jag inte visste i början hur jag skulle ta emot henne. Har liksom vant mig av med att träffa människor överhuvudtaget. Hon kom med en julklapp. Det for genom mitt huvud att man kanske skulle göra så. Ge julklappar till folk. Har inte haft tanken i huvudet. Nu fick jag en väldigt fin hemgjord burk med godis. Kan kanske spara godiset till februari, då 16 WOH är slut. Ja första veckan i februari är det alltså slut. Gäller då dock att fortsätta med de rutinerna som jag har fått in i mitt program, men kanske med lite mer variationer. Kan ju tänka mig att ta ett glas vin på fredagar tillsammans med lite andra maträtter än vad som just nu står på schemat. Men trivs faktiskt väldigt bra med det här upplägget. Slipper att fundera över vad man skall äta och rätterna går väldigt fort att göra.

På tal om vin så har jag bestämt mig för att bryta mot upplägget på nyårsafton och skåla i CAVA. Menar att det är en väldigt bra anledning till att bryta mot 16 WOH för att skåla in 2021, eller att skåla för att 2020 är över. Med ett hopp om att 2021 skall vara lite mindre präglat av Corona och covid-19. Vi kan väl i alla fall hoppas.

Men alltså idag julafton. Tror att jag skall fira lite med att lyssna på julsånger. Om jag nu får tid till det i mitt upplägg av träning och special mat. Skall också ha lite Skype, Zoom eller FaceTime kontakt med mina barn och barnbarn som är lite utspridda, eftersom de inte heller fick möjlighet till att fira samman som de brukar. Var och en familj håller sig för sig själva. Kanske nästa jul blir tillsammans. Skall njuta av det i så fall, men inga problem som sagt att fira jul ensam heller. Fungerar bra, men behöver väl när allt det här är över börja med att träna på att vara samman med andra människor. Har liksom ingen träning på det, men har god träning på att använda mina muskler idag. Det är alltid något. Midjemåttet har faktiskt minskat med en hel del centimeter. Vikten rör sig långsamt men säkert nedåt. Inte så fort som jag skulle önska men likväl. Mina nyårslöften i år blir inte att börja leva sundare och träna mer utan kommer mer att vara fortsätta med att träna och kanske inte leva lika sunt varje dag som jag gör nu. Kanske leva lite osunt en dag i veckan eller så. CAVA på nyårsafton får liksom inleda det.

GOD JUL till er alla som läser mina inlägg. Har det bra men skall försöka att träna på att bli social nästa år. Behöver nog en hel del träning på det efter det här året. Tur eller otur att man är introvert i sin personlighet. Det är frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s