Annandag Jul!

Nu är julen snart över. Ja, det är den väl kanske inte förrän efter trettonhelgen, eller är det 20:nde Knut. Eller skall den vara till påska. Personligen så tror jag faktiskt att många gör sig av med julen så fort som möjligt i år. Själv kommer jag dock till att ha granen kvar i uterummet ett tag till. Den är av plast, alltså granen inte uterummet. I Sverige tror jag att det nästan är snudd på blasfemi att ha en gran av plast. Här i Spanien finns det inte något annat att uppbringa. Jo, kanske. Jag läste om att Torrevieja stadsgran kom från Sverige, transporterad på lastbil. Genom hela Europa. Undrar om den samlade upp lite Corona på vägen, eller inte. Läste att när man tar in en riktig gran i sitt hus så tar man också in 20 000 småkryp. Undrar hur många som börjar med plastgran efter att ha läst det? Att jag tror att man gör sig av med julen så fort som möjligt detta året, handlar också om Corona, tänker jag. Ingen vill hålla kvar 2020. Vill så snabbt som möjligt komma till 2021 och hoppas på att situationen 2021 kommer att bli bättre än 2020. Ja, vi måste ju hoppas i alla fall. Alla håller nog tummarna för att det blir fallet. Inte ser man så många goda nyheter i tidningarna, men ett var att vaccinen nu har anlänt till de olika länderna som är med i EU, plus Norge, som tydligen fick köpa in sig på EU:s kvot. Nu skall här vaccineras. Men vad gör vi med de som inte vill bli vaccinerade. Fortsätter jag att leva som jag har gjort detta året, så behöver jag ju inget vaccin, men jag vill inte ha alla de där begränsningarna även om det inte har gått någon nöd på mig, så ja, jag kommer att försöka att bli vaccinerad. Nu vet jag ju inte hur man gör här i Spanien för att bli vaccinerad men det visar sig förhoppningsvis så småningom. Eftersom jag är dålig på spanska, så får jag återigen förlita mig på FB. Även om jag varje dag bestämmer mig för att inte gå in på FB. Blev ju inte vidare positiv av att läsa inläggen där. På mig verkar det som att oberoende av vad ett inlägg på FB handlar om så är det någon som sätter en ära i att försöka berätta för författaren hur fel hon har. Det kan vara ett helt vanlig fråga om något så får likväl författaren en domedagsprofetia om hur fel något var och ibland hur dum personen i fråga var för att ha ställt den frågan. Vad skall vi med fler poliser till när vi har så många lekssakspoliser. Uppfostran av andra är ett högt prioriterat område, verkar det som, och alla verkar att tro att det bara finns en sanning och den är deras. Ingen flexibilitet här inte.

När det gäller vaccin kommer det antingen inlägg som påstår att de som väljer vaccin utsätter sig för livsfara och att de inte har förstått allvaret, eller så kommer det inlägg som säger att de som inte blir vaccinerade borde straffas, kanske helst med döden, men det går tydligen också med höga bötesbelopp och att själv betala sina sjukvårdskostnader. Kanske andras också. Ja, det fria ordet verkar att vara på utdöende. Hela samhället borde tänka likt, verkar det som. Ingen dialog här inte. Kan ju delvis hålla med om att det är väldigt skönt ibland att träffa människor som tycker och tänker likadant som jag gör. Men en sak är säker varken de eller jag tar in någon kunskap kring det jag redan menar och tycker. Jag får i lugn och ro tänka likadant hela tiden. Inte så mycket utveckling här inte. Samtalen tar ju också slut ganska så fort. Man kan inte hur många gånger som helst säga, att ja, precis så tycker jag också. Det blir att man får prata om vädret istället. Ganska så tråkigt egentligen. Lite bättre att argumentera för sin åsikt och lyssna på den andras motsatta åsikt, men lite jobbigare. Inte säker på att jag orkar med det nu, när jag har vant mig av med att prata med andra. När man är ensam om sin åsikt är det i alla fall helt säkert att det inte blir någon dialog. Jag får lov att mena det jag menar i lugn och ro. Inte ens hundarna säger emot mig.

Nu, när jag inte går in på FB så mycket som jag gjorde, så missar jag också en hel del information. Vet inte helt hur jag skall göra med det, men troligen måste jag nog behålla min medlemsskap i FB ett tag till och gå in på sidorna lite mindre ofta och låta bli att engagera mig i de olika frågorna, bara läsa den information som jag får via de sidorna. Jobbar med saken. Det är ju snart nytt år så jag kan väl ha som nyårslöfte i år att inte överhuvudtaget gå in på FB mer än kanske en gång i veckan eller var tredje dag. Messenger vill jag dock behålla. Där blir det mer personliga meddelande. På julafton samlades min lilla familj via en videochatt på messenger. Lite kul att träffa allesammans en stund. Nu blev det väl så att vi som vanligt inte kunde höra vad vi sade, eftersom alla pratade i mun på varandra. Men det brukar vi ju göra när vi träffas i verkligheten också, så det var inget nytt, men blev lite mer påtagligt på en videochatt. De flesta av oss är ju ganska bra på att prata. Nu räknar jag ju inte veckor och månader sedan jag träffade dem i verkligheten, nu handlar det om år. Lite trist.

Jag har fått körkort igen. Ja, jag blev ju inte av med mitt körkort för att jag kört för fort eller något annat regelbrott. Jag blev ju av med det för att jag skulle skaffa mig ett spanskt körkort. Då tog de mitt norska körkort och så fick jag en papperskopia av det. Lite osäker på om en papperskopia hade hjälpt om jag hade fastnat i en poliskontroll, men det var det jag hade. Fastnade inte i någon kontroll, så det gick bra. Och nu har jag alltså ett spanskt körkort. Jag får lov att köra tung motorcykel fortfarande. Skulle kanske prova på det. Jag har ju aldrig kört motorcykel, så det går säkert bra. Någon gång skall ju vara den första. Mina ganska mycket yngre barn och barnbarn är lite avundsjuka på mig. Men de har likväl inte rekommenderat mig att prova att köra. Men nu kan jag i alla fall köra bil till Sverige om jag känner för det. Inte säkert att jag kan det likväl. Gränser stängs och öppnas hela tiden. Ingen vet från den ena dagen till den andra, så möjligheten att bli fast i till exempel Frankrike är ju stor. Nu har ju Sverige också stängt gränsen mellan Danmark och Sverige. Kanske lättare att ta färjan Trelleborg – Travemunde. Jag vet att man inte skriver Travemunde så men hittar inte de där prickarna över u som man borde ha med.

Annars så satsar vi nu på att träffas i påsk. Jag och min familj alltså. Undrar hur det ser ut då. Eftersom jag nu är inne på mitt 76 år så bör jag väl ha haft möjlighet att få få det där vaccinet innan påsk. Troligen får man väl inte resa någonstans utan att ha intyg på att man är vaccinerad. Vi får hoppas att man inte då får veta att de här nya mutationerna av viruset gjort så att vaccinet inte verkar längre. Men det går väl antagligen lite fortare att tillverka en modifiering av vaccinet för att även verka på de nya mutationerna. Håller tummarna igen. Ingen vet, alla har sina åsikter. Alla dessa civilpoliser och hobby epidimiloger verkar att ha sina egna tolkningar av det mesta. Fakta verkar inte att bita på någon.

Jag har blivit sekulär humanist numera. Tidigare var jag ateist, men nu är jag sekulär humanist. Det låter ju lite finare eller hur. Har fått veta att man är ateist är en konsekvens av att man är sekulär humanist. Christer Sturmark är min nya idol i att vara sekulär humanist. Det är tydligen att man tror på människan och att vi med utgångspunkt i människan själva och tillsammans måste ta reda på hur verkligheten fungerar. Han menar att det kan ju finnas troll i skogen, men eftersom ingen har sett dem och att det inte finns några bevis för att det skulle finnas troll i skogen är det inte troligt att det finns några. Samma sak med Gud. Ingen har sett honom och ingen har något som helst bevis för att han finns och därför är det inte troligt att han finns. Logiskt och realistiskt så finns det mer bevis på att han inte finns. Alltså jag är sekulär humanist numera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s