Trump Herrens utvalde?

Nu har vi klarat av första veckan i januari. Alla hade väl hoppats på en bra start. Själv hade jag hoppats på mindre coronanyheter i alla fall. Jag fick det som jag ville, men vet inte om jag ville ha det så här. Att de mest braskande nyheterna kom från USA. Inte nog med att de har haft mycket Corona. De har ju i tillägg haft Trump. De har ju inte tidigare brytt sig så mycket om att han ljuger eller om han talar sanning, så det är väl inte så märkligt att de gör som han säger fortfarande. Det var ju ganska fantastiskt att han blev president överhuvudtaget och att efterverkningarna av hans presidentskap kommer att gå till historien. Men jag har ju också förstått att det fortfarande är många i USA som tror på att Gud skapade världen. Det motarbetar evolutionsteorier och bryr sig väl inte heller om att jorden har funnits i förfärligt många år innan människan fanns. De har väl behandlat Trump som ställföreträdande till Gud och en Gud får väl göra som han vill, oavsett. Vi kan väl bara hålla tummarna att polis och militär i USA inte gör en gemensam kupp tillsammans med Trump. Det är väl nästa, så att vi får en enda stor bananrepublik. Själv har jag aldrig haft lust att resa till USA och lusten är ännu mindre nu. Visst är jag säker på att det finns många sevärda platser där, men har inte lust till att resa till ett land där prästen är en gäst vida middagsborden. Inte för att jag inte tycker att en del präster kan vara trevliga, men inte i ett land där många av invånarna menar att abort är mord, att homosexuella borde förbjudas osv. Ja, ok för meningsfrihet, men att man vill pådyvla alla att tycka samma sak är liksom inte någon frihet för mig. Plus att många fortfarande tycker att de svarta är andra klassens medlemmar. Bara att läsa om att en del bar- och restaurangägare förbjuder sina kvinnliga servitriser att gå med bekväma skor när de arbetar är ett rött skynke för mig. Undrar hur man ser på kvinnorna då. Som en prydnad för mannen, eller?

Annars är det dåligt väder i Spanien. Ja åtminstone här där jag bor. Gick min första power walk i regn igår och det ser inte bättre ut idag. Jag tänkte då på mina gruppkamrater i 16WOH som bor i Sverige och Norge. De har länge lagt ut bilder på sig när de går i regn, storm och kyla. Jag har tyckt synd om dem. Själv tror jag att jag hade hoppat av 16WOH för länge sedan om jag skulle tvinga ut mig i det rusket. Min promenad tyckte jag ju var lite väl kylig igår men temperaturen närmade sig ju inte minusgrader i alla fall. Mina hundar har bestämt sig för att vädret i Spanien skall vara soligt och lite varmt annars går man inte ut. Då ligger man i soffan och väntar på bättre väder. Fast helst i glashuset. Jag tror att de älskar mitt glashus ännu mer än vad jag själv gör. Kanske något med att ha kontroll över vad som sker utanför huset lite bättre. Där har de ju uppsikt över den stora grinden i alla fall och kan göra sina tjurrusningar när det kommer en hund som går förbi. Det verkar inte som om de vill ha fler hundar här. Måste väl ompröva sin rangordning då. Visserligen har jag inte helt förstått vilken rangordning de menar att de har i vår lilla flock. Ibland är det Pippi som verkar att bestämma, i alla fall vem som skall ligga närmast mig. Men när det gäller ett visst tuggben så är det Fluffy som helt klart bestämmer. Då kan hon gå och morra på Pippi i en hel dag eftersom hon föredrar att gömma benet i stället för att äta det. Pippi är inte speciellt rädd för henne ändå och har mer som hobby att utmana henne än att gå undan för henne och hennes ben. Pippi äter upp sitt, hon förstår inte vitsen med att spara för kommande behov. Vilket hon gör rätt i för ibland så hittar hon likväl Fluffys ben och då äter hon upp det. På det viset blir hon ju vinnaren i alla fall. Ja, det handlar om vem som har makten och kan man dela upp den så att en har makt ibland och en annan en annan gång så fungerar det ju ganska bra. Kanske borde Trump lära sig lite av mina hundar. Det är inte alltid den starkaste som vinner ibland är det den smartaste.

Inatt har jag som ibland inträffar inte sovit ens i 15 minuter. Känner mig lite tung i huvudet just nu och klarar nog inte att hålla mig helt pigg och alert hela dagen. Ja, jag vet att jag inte borde ta någon tupplur, utan hålla mig vaken för att kanske klara av att sova inatt. Men det är svårt när man är pensionär att stå emot när ögonlocken faller ihop. Känns ju också lite lyxigt fortfarande att man faktiskt kan göra det. Alltså ta en tupplur när man känner för det.

På tal om tupplurar så har jag snart blivit pensionär på riktigt. Alltså sover längre på morgnarna. Det har kommit lite successivt. Mörkret på morgonen har bidragit. Har ju gått mina power walk tidigt på morgonen. Det har på ett vis passat mig bra, men när jag försovit mig någon gång och gått senare så har jag ju också upptäckt att det är lite enklare att gå i ljus än i mörker. Det har ju varit kolsvart och då ser man inte alltid var man sätter fötterna. Den sista veckan har jag gått på eftermiddagen istället och det har sina poänger att gå när det är ljust, speciellt när solen strålar. På sommaren kan man ju inte göra det när man bor i Spanien, då är det för varmt, men nu på vintern är temperaturen behaglig på eftermiddagen. Och man ser var man sätter fötterna.

Har faktiskt kommit mig för att beställa tid hos tandläkare. Har plötsligt förstått att jag ju inte blir kallad som i Norge och Sverige. Därför har det gått något år sedan jag var på kontroll sist. Tror att jag har fått ett eller annat hål i tänderna. Mina tänder är ju inga höjdare från början. Har ju inte så många kvar efter att jag har fått tandlossning och borde ju vara rädd om de som finns där fortfarande. Har fått tid hos en tandklinik där man pratar svenska. Det är ju lite fusk. Borde ju istället gå till någon spansktalande i hopp om att fånga upp ett och annat ord på spanska. Men jag är lite för bekväm av mig för det. Visserligen har jag ju aldrig varit speciellt talför hos tandläkaren. Vem är det när man har hela munnen full av instrument?

Jag började ju i höstas med nya spanskalektioner via Zoom. Lärde mig ett eller annat men tappade motivationen att plugga själv när jag började med 1WOH. Tiden räckte liksom inte till. Klart att den gjorde om jag skall vara ärlig, men jag blir ju bara latare och latare. Och dagarna försvinner. Nu har jag ju på ett vis fullt upp med att träna, gå power walk och att förbereda maten som hör till upplägget. Konstigt att det blir så. Hade jag haft detta upplägget när jag jobbade fullt så hade jag nog hunnit med jobbet likväl, men inte nu när jag har all tid i världen. Ju mindre man har att göra ju mer tid ägnar man åt saker som man inte behöver göra verkar det som.

Fick just nu ett email från tandläkaren om att jag var välkommen på torsdag om jag var helt frisk och inte hade varit i närheten av någon som hostat eller nyst. Ja, det är väl så i de här coronatider. Jag måste alltså se till att ingen i min närhet hostar eller nyser. Kanske inte så svårt likväl eftersom det oftast bara är jag och hundarna, men jag måste ju ibland köpa lite mat. Bör alltså se till att ingen i butiken hostar eller nyser när jag är där, för då får jag inte komma till tandläkaren. Skall nog gå bra. Men så är det där med obligatoriskt munskydd. Det är väl lite svårt för tandläkaren att se hur min tandstatus är om jag har munskydd på mig. Undrar hur många tandläkare som har blivit smittade under den här tiden. Borde vara ganska många. Prata om närkontakt. Kan ju inte var lätt att hålla 2 meters avstånd. Kanske man kommer att införa robotar som undersöker och lagar ens tänder om det här skall fortsätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s