Tandläkare och bilbesiktning!

Bara 3 dagar kvar av 16WOH om man inte räknar dagen idag. I oktober när jag startade upp detta så kändes det evighetslångt. Nu känns det som om det gick för fort. Ja, inte för att jag inte har fått resultat ännu. Det har jag fått. Är väldigt glad att jag satsade pengar på detta. Värt varenda öre. Jag känner mig gladare, piggare och min kropp orkar mer och ser ju faktiskt lite bättre ut också, även om de kilo som försvunnit har efterlämnat sig en del löst skinn istället. Det är inte som när man var 20. 30. 40år. Då hade huden lite elasticitet kvar. Det har den inte längre. Men det är väl så det skall vara. Nu är jag mest orolig för att jag skall släppa efter på träningen och maten när det hela är över. Just nu tror jag inte att det blir så, men det är lätt hänt. Jag känner ju nu sista veckan att jag bland annat ser fram mot att dricka en kaffe latte på morgonen. Det har jag ju inte gjort på nästan 16 veckor. Ja, inte för att man inte får dricka kaffe, men jag är ju tydligen inte så förtjust i kaffe att jag vill dricka det utan mjölk och mjölk ingår inte i dieten. Istället har jag ju börjat varje dag med en ingefärsshot och en proteindryck för att därefter inte intaga någon fast föda förrän efter klockan 12:00. Det fungerar utmärkt för mig. Jag har aldrig varit så där förtjust i frukost. Lyssnade på en blogg inatt där man också menade att det där med frukost borde omprövas och att magen och kroppen för övrigt mådde bäst av att äta kanske i max 8 timmar per dygn och fasta därefter. Är böjd att tro på det efter att ha gjort det under de här 16 veckorna. Annars har jag ju faktiskt ätit mer än vad jag brukar göra, men kanske lite sundare mat. Lagad mat två gånger om dagen nu. Det var sedan mina barn bodde hemma som jag åt det. Mätt har jag varit hela tiden. Har ju inte uppnått de resultat som många i gruppen har uppnått. De har nu de sista veckorna lagt ut bilder på före och efter. Deras muskler sväller och de ser ut ungefär som hulken. Det var ju aldrig mitt mål och min kropp hade aldrig blivit sådan. Jag har följt programmet till punkt och pricka förutom skolkning från powerwalk en och annan gång. Men maten och träningen har jag följt hela tiden. Trodde knappt att jag skulle orka det i starten. Kanske tur att det har varit coronatider, eftersom det inte har funnits så mycket frestelser att bryta det. Jo, jag har ju brutit det på nyårsafton, då jag drack Cava.

Man har nu startat en after- 16WOH som skall vara i 12 månader med mer övningar och recept som följer ett lite mer normalt liv än 16WOH. Jag funderade på att anmäla mig, men när min son hörde vad det skulle kosta så erbjöd han sig istället att vara min coach. Så nu har jag förbundit mig att sända honom en sms varje dag när jag har slutfört träningen och powerwalken. Kommer nog att lägga upp det lite annorlunda så att jag kanske tränar och går powerwalk 5 gånger i veckan istället för alla dagar. De dagar jag inte gör det måste jag skriva till min son orsaken och han verkar ganska så tuff mot mig. Han kommer att kräva goda ursäkter. Jag får se om det fungerar. Är i alla fall väldigt stolt över mig själv när jag till exempel gör hjulet. I början kom jag ner någon decimeter, men nu kommer jag ända ner. Trodde aldrig att jag skulle klara det. Likadant med andra övningar. De har gått bättre och bättre och vikterna har ökat. Nu får jag faktiskt köpa tyngre hantlar eftersom de jag har har blivit för lätta.

Ja, det var alltså 16WOH. Kan rekommendera det. Mindre ont i kroppen, men gläder mig till kaffe latte på måndag morgon.

Jag har äntligen varit hos tandläkare. Var ju där första året som jag flyttade hit permanent, men sedan har det bara inte blivit av. Var ju mycket lättare när man blev kallad. Min nuvarande tandläkare här har dock lovat mig att han kan lägga in inkallelse till mig. Hoppas det fungerar annars så glömmer jag bort det. Inte vet jag helt vad han har gjort med mina tänder, jag har ju inte så många kvar, men de jag har kvar ser väldigt bra ut nu jämfört med vad de gjorde. Ja i överkäken hade jag ju redan bytt en del tänder mot brygga, så de såg väl ok ut, men nederkäken var inte lika fin. Där pekade tänderna lite hit och dit och det berodde väl på min tandlossningssjukdom. Han fixade till det så nu är de jämna och vitare än vad de var. Det var en ny upplevelse att gå till tandläkaren i coronatider. Handtvätt, temperaturmätning och både visir, munskydd och engångsrock på tandläkaren och tandsköterskan. Jag slapp ju munskydd. Lite svårt att laga tänder om patienten har munskydd. Tandsköterskan menade att jag hade undertemperatur. Har jag nog alltid haft. Alltså klart under 37 grader. Ibland har jag under 36 grader. Alltså ingen covid-19. Men om jag har läst rätt bland alla upplysningar så kan man ju ha det utan att ha symtom. Hoppas inte det, jag vill ju inte smitta tandläkaren eller tandsköterskan. Själv tror jag ju inte direkt att munskydd hjälper mot smitta men visir hoppas jag skall skydda dem lite bättre. Hade munskydd hjälpt mot smitta så hade smittan varit utrotad i Spanien. Det är snarare tvärtom, den växer i snabbt ökande takt. Nu är alla restauranger och barer stängda, så det är väldigt tomt på folk de gånger man har något ärende uppe i La Marina. På helgerna får man inte röra sig utanför sitt område. Då är det kommunarrest. Med munskydd tror i alla fall spanjorerna att man kan kramas och kanske låtsaspussas också genom munskyddet. Det där med avstånd är de inte så bra på. Men nu har de infört att man inte får träffas mer än 2 personer utanför sitt eget hushåll. Då kanske det inte blir så mycket kramande. Själv träffar jag bara hantverkare som jag ibland behöver anlita. Sist var det en från firman där jag hyr en box till TV:n. Jag har ju inte sett på mitt utbud av svenska, norska och danska kanaler sedan i augusti då mitt ena barnbarn och hennes vänner var på besök. Men när jag pratade med min syster i telefon så uppmanade hon mig till att se på handbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Jag tänkte att jag skulle pröva att få in boxen. Brukar ju normalt bara se på filmkanalerna vis Apple TV annars. Sagt och gjort. Försökte koppla in den. Gick inte så bra. Det jag lyckades med var att jag inte heller kunde se på Apple TV längre. Använde en hel dag till att koppla och koppla om. Har ju en massa små tingestar som har en massa sladdar. Teknikerna kom och tittade på alla mina små tingestar, alltså små vita och svarta lådor. Han undrade vad jag hade dem till. Det undrade jag också. Ja jag vet ju att jag behöver en router och en Apple box, men alla de andra visste jag inte. Han kopplade bort dem och efter det fungerade allts perfekt. Men handbollsmatchen hade ju slutat dagen innan, när jag började med min egen tekniker, nämligen jag själv. Har dock hört att Sverige förlorade så kanske jag inte missade så mycket. Har ju aldrig varit direkt intresserad av att se sport på TV. Men nu har jag alltså alla svenska kanaler som finns att få, så det är bara att titta.

Jag har haft min bil i 4 år nu, så då var det dags för besiktning. Min verkstad befinner sig i Torrevieja och det är de som tar bilen till besiktning. De förvarnade mig om att jag skulle lämna bilen innan 09:00 på besiktningsdagen och kunde hämta den igen klockan 17:30. Lånebil hade de aldrig hört talas om. Det var ganska många timmar att fördriva tiden i Torrevieja. Kan ju inte ens sätta sig på ett fik och dricka kaffe i några timmars, eftersom allt sådant är stängt. Löste det till slut med att jag fick lift med min underbara poolskötare som likväl skulle hem till mig den dagen. Sedan var det hur jag skulle kunna hämta den. Ta taxi? Åka buss? Taxi i La Marina villa Inte köra till Torrevieja. Busses vet jag Inte när den går, men Inte så ofta i alla fall, så den fick jag också glömma. Såg väldigt olycklig ut, så pass olycklig ut att verkmästaren lovade att jag kunde bli hämtad av en av hans anställda som bodde i närheten av mig dagen efter. Allt löser sig på något sätt. Blev hämad på morgonen dagen efter. Han som hämtade mig var inte speciellt verbal eller så förstod han inte vad jag sade. Försökte mig på lite artighetsfraser på engelska, min spanska lämpar sig fortfarande inte för ett normalt samtal. Han svarade inte överhuvudtaget. Det blev en tyst åktur. Han verkade ganska så lättad när vi var framme och han kunde göra sig av med mig. Fick min bil och den hade gått genom besiktningen med gott betyg. Tur det. Nu är det två år till nästa gång. Hoppas att det finns några restauranger öppna då. I så fall stannar jag nog kvar i Torrevieja tills bilen är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s