Loungegrupp!

Torsdag idag och fin luft än så länge. Jag är jättestolt. Har klarat av att köra bil. Vet ej om poliserna hade varit lika stolta över mig förstås. Jag hade inte mitella på mig, så jag hade klart nekat till något som helst problem med en arm om de hade stoppat mig. Det går faktiskt bra att köra bil med en arm om man har automatväxlad bil. Hade inte klarat det så bra om jag skulle ha växlat hela tiden. Svårt nog att köra in och ut ur alla rondellerna som finns på vägen till Torrevieja. Ja, att köra var inga problem men att slå ut och in blinkers kändes en del i armen.

Det var den här stegen som inte ville stå. Sågen som jag skulle såga ner palmbladen med har jag ännu inte funnit. Kanske den åkte till grannen. Men tror att de hade hört av sig. Hittar den nog en eller annan gång. Har inte tänkt att använda den på ett tag ändå.

Ja, jag var i Torrevieja, La Zenia närmare bestämt. I min favorit affär. Merlin Le Roy. Denna gång för att köpa nya utemöbler. Jag hade ju en grupp i rottingplast, vet ej om det heter så, men hoppas ni förstår. Det var en svindyr grupp, som skulle ingå i köpet av huset. Ja, det var ju 9 år sedan. Den blev dyrare än den check jag fick med huset. Jag har aldrig köpt en så dyr grupp inomhus. Trodde ju därmed att den i alla fall skulle hålla i en evighet. Den var UV säker sa försäljaren. Men hon tillade dock ”The sun wins always ” och det gjorde den. Alltså solen vann. Man kan nu nästan plocka av bitar från den. Den liksom fäller rottingplastbitar. Små är dem också. Den går fortfarande att sitta i så den har blivit degraderad till framsidan av huset. Kan vara skönt att inta morgonkaffet på den sidan till vintern. Just nu är det för varmt för att sitta i solen. Jag blir blekare för varje dag, då jag verkligen undviker solen. Försöker inte att steka mig i över 50 grader.

Jag köpte alltså en ny loungegrupp. Låter väldigt fint. LOUNGE, smakar liksom lite elegant på tungan. Denna gång i aluminium, man lär sig med tiden. Hoppas att solen inte vinner denna gången. Jag har försökt med de där vackra flätade vita fåtöljerna på Ikea tidigare, bara för att jag tyckte de var så fina att se på. De var definitivt inte UV säkra. Det tog inte så lång tid förrän de var helt obrukbara. Solen vinner alltid. Det gäller Spanien, inte Sverige. Där verkar det som om regnet alltid vinner. Visserligen händer det här också ibland. Men inte vid den här årstiden.

Igår anlände min Loungegrupp. I jättestora kartonger. Merlin Le Roy kanhända vara min favoritaffär, men är inte den affären som monterar möblerna. De bara lämnade. För säkerhets skull hade jag mitellan på mig när de anlände, vilket i alla fall medförde att de bar in kartongerna i mitt lilla glashus där jag skall ha dem. Alltså sagt och gjort nu gällde det bara att montera med en arm. Har ni försökt att öppna en kartong med hjälp av en arm. Fungerar inte. Jag kan åtminstone använda handen på den skadade armen, vilken tur. Jag hade ju för dess tömt mitt glashus på andra möbler. Gick bra att för dem och lyfta lite varsamt med en arm när det tog emot någonstans. Tog lite tid, men gick. Nu skulle jag montera utan de utförliga bruksanvisningarna som medföljer Ikea möbler. Det tog också lite tid men gick. Det mesta går, men man måste vara pensionär och ha massa tid till sin hjälp. När mins söner kommer ner i höst, vilket de har lovat så skall jag be dem att efterskänka skruvarna. Det tror jag behövs. Är liksom inte lika stark i vänsterhanden som i högerhanden som jag inte kan använda. Det blev jättefint. Tycker jag. Men sedan var det de där stora kartongerna. Gömde dem visserligen bakom huset så att jag inte skulle se dem. De tog stor plats. När det började blåsa lite så ville de tydligen inte stanna bakom huset. Bestämde mig för att försöka göra dem mindre. Sagt och gjort. Med sådan där tapetserarkniv eller vad de heter så gick jag loss. Nu är de skurna i mindre bitar som är lite mer lätthanterliga. Och armen är inte så bra längre. Men det var ju bara väntat. Får nog ta det lite lugnt med bilkörningen ett tag. Försökte dock mig på det efteråt, eftersom hundmaten började ta slut. Fick hjälp av expediten, som jag känner att bära ut säcken till bilen. Den ligger fortfarande i bilen. Skall försöka få ut den en dag när armen har vilat sig lite. En sak upptäckte jag när han skulle lyfta in säcken i bilen. Jag är inte så bra på att dra åt handbromsen ordentligt. Den sitter ju på höger sida. Bilen började rulla. Han höll i bilen medan jag satte mig in i den och körde. Tur att han är så hjälpsam.

Nu har jag i alla fall en nu loungegrupp och kartongerna är inte så stora längre. Nästa problem uppstår när jag skall kasta de där kartongerna. Kan jag det med en arm. Jag kan ju inte lyfta den andra uppåt helt ännu och det är svårt nog för mig att lyfta in soppåsarna i sopcontainern. Får tänka lite på hur jag skall göra det. Det går nog, det också.

Jag har sovit väldigt gott en period. På grund av att jag har tagit smärtstillande innan jag har lagt mig. Det har känts som ett under att kunna lägga sig vid 23:00 tiden och sova ända till 06:00. Ja naturligtvis för en del kisspauser, men har somnat igen efteråt. Men nu är det slut med det. Försöker ju undvika smärtstillande så det har medfört att de sista två nätterna har det varit dåligt med sömn. Rekommenderar smärtstillande istället för sömntabletter. Men lite osäker på vilket som är bäst eller sämst. Bör kanske undvika båda. Det har inneburit att jag suttit uppe i soffan och försökt att bli sömnig. Det blev jag imorse vid 05:00 tiden. Vaknade med ett ryck lite för 06:00. Hade haft en väldigt verklig mardröm. En av mina före detta anställda som jag räknade som vän blev inte min vän efter att jag ville trappa ner och gjorde honom till chef. Med makt blev han inte vän längre av en eller annan märklig anledning. Men jag drömde att jag träffade honom och en hans favorit anställda på någon kurs eller liknande. Jag var även i drömmen handikappad och körde inte bil dit utan fick åka med en vän. Denne här tidigare vännen överöste mig med att prata prata och åter prata. En massa dumheter sade han som jag inte kunde protestera mot för han slutade aldrig. Jag försökte och försökte att få slut på hans haranger. Gick inte, han lyssnade inte. Han hoppade in i bilen till min vän och fortsatte sin harang av idioti. Jag försökte få honom att förstå att han borde åka hem till sin familj, men han lyssnade ju inte. Vakande nog av desperation och upptäckte att jag hade somnat till en podd som pratade och pratade. Och hur kunna få tyst på en podd. Undrar vad de hade pratat om i podden, kanske också idioti men ville inte repetera vad de nu än hade sagt. Gick ut med hundarna istället och intog därefter mitt morgonkaffe i min nya loungegrupp. Tur att jag har ljus i glashuset. Det var fortfarande mörkt.

Min nya loungegrupp. Visserligen inte så välstädad som igår eftersom jag sov en stund nu på förmiddagen och måste ha något på mig när jag skall sova. Blev alltså en filt till trots för 28 grader. Men har ju en fläkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s