Lördag igen, det var bara några dagar sedan det sist var lördag.

Lördag igen. Veckorna går väldigt fort. Snart är det julafton. Igår var jag för sista gången hos min fysioterapeut. Fick veta att hon nog inte kunde göra så mycket mer för min axel. Den som har varit ur led alltså. Den har klart blivit mycket bättre om det är på grund av tiden eller fysioterapien, vet jag inte. Jag har ju fått övningar som jag skall göra hemma varje dag tre gånger om dagen. Det rådet har jag kanske inte följt till 100%. Själv tror jag nog att det är tiden som är avgörande. Skall nu försöka träna lite med hantlar så att jag kanske kan få upp muskelstyrkan också. Den har blivit närmast noll. Jag kan idag i alla fall sätta upp mitt hår som vanligt igen. Visserligen med lite smärta, men klarar det. Alltid något.

Fysioterapi har jag väl inte så stor erfarenhet av, men någon. När min hälsena smällde av så var jag några gånger hos en fysioterapeut och också här nere några gånger för mitt högerben som ju inte alltid fungerar fullt ut. Det tror jag dock handlar om mitt diskbråck och att jag har ett tryck på ischiasnerven. Tror att jag får leva med det. Men i vilket fall som helst så har jag inte varit med om att man behandlar så många på samma gång som man har gjort hos den här fysioterapeuten. Igår till exempel så var det två fysioterapeuter på åtta patienter. Alla behandlades på en gång. Fysioterapeuterna gick runt och satte igång folk i den ena eller den andra apparaten, ungefär som cirkusdomptörer. Jag är lite osäker på vad svenskar hade sagt om att inte få individuell behandling. Men effektivt är det i alla fall. Liksom när man kommer till ett sjukhus. Ingen kontakt med någon personal förrän man kommer in till läkaren som snabbt tittar på en, pratar en stund. Max 5 minuter, sedan tack och adjö. Sist fick jag med mig en remiss till magnetröntgen. Har visserligen inte fått någon kallelse dit ännu. Kommer kanske när jag är helt bra. Men det är väl så överallt i världen. De svenskar och norrmän som inte är fast boende här har det eventuellt lite lättare att få plats. De kan ju använda sig av den privata vården. Sverige betalar ju räkningen. Fantastiskt.

Nästa vecka har vi två helgdagar här i Spanien. Måndag och onsdag. Den 6 december är det Spaniens författningsdag och den 8 december är det den obefläckade avlelsens dag. Det där med den obefläckade avlelsens dag förstår jag inte helt. Var det faktiskt så att Maria bara var gravid i några dagar innan Jesus föddes. Antagligen har jag väl missuppfattat det helt och skulle vara lite mer påläst men tankarna går dit. Gud gjorde henne gravid den 8 december och därefter födde hon ett gossebarn den 24 december. Eller gick hon gravid i mer än ett år kanske. Liksom en elefant eller liknande. Jesus kunde kanske gå redan när han kom ut ur livmodern liksom elefantungarna. Ja, det är väl lov att fantisera. Världens bästa lögn alltså. Det var ju inte så populärt på den tiden att bli gravid utan att ha någon man, skulle jag tro. Har faktiskt inte en aning, men tror det. Då var det ju fantastiskt att skylla på Gud. Att inte fler har försökt sig på det är ju lite underligt. Men det är kanske fler har försökt utan att ha fått så stor genomslagskraft. Men det där med två helgdagar med en vardag emellan gör att även vardagen lätt blir helgdag. Jag måste kanske åka och handla lite mat eftersom det blir 4 dagar i följd detta året då den 5 december är en söndag. Här i lilla La Marina är det inte så många mataffärer som är öppna när det är helgdag.

Igår var jag också och fick en tid till min bil. Skärmen för GPS och lite annat har ju lagt av. Den är helt svart. Jag trodde i min ovetenhet att det bara var för dem att göra något lite och fort så skulle den fungera igen, men det var kö och jag får vänta till den 16 december med att få den fixad. Efter det körde jag till ”vår” Kinabutik och köpte tomtar. Har nu satt dem i min trappa. De klättrar alltså uppåt. Trodde att jag köpte en konstgjord julstjärna också, men den visade sig vara en äkta sådan. Bruten och gänglig när jag kom hem. Hade ju behandlat den som en konstgjord. Det skall man inte göra med äkta levande växter. Nu gäller det att försöka att komma ihåg att ge den vatten då och då. Är inte så bra på det. Brukar ta död på det mesta av växter som befinner sig inomhus. Därför föredrar jag konstgjorda. Det är bara att duscha dem då och då så klarar de sig. Passar mig bättre.

Min tomtetrappa.

Verkar som om Norge nu har fått in den där nya varianten av corona ordentligt. Ser ut som om de för närvarande slår rekord i antal smittade i den varianten. Vi får kanske stänga gränserna till Sverige. Eller??

Nu när jag läser om snökaos i södra Sverige så inser jag att jag trots allt befinner mig på rätt ställe. Här kanar i alla fall inte bilen av vägen på grund av is. Läste i Expressen idag att någon där menade att det där med årstidernas växlingar var överdrivet. Mestadels var det kallt och mörkt. En och annan dag fick man den där vintern som man kunde njuta av annars var det bara kallt och mörkt och ibland is och ibland regn. Hösten mest blöt och kall och mörk. Våren någon dag som var njutbar annars kallt och mörkt. Sommaren ljus och kall och regnig och en och annan dag varm och solig. Ja det låter som jag alltid har menat att när istiden gjorde att folk följde istiningen upp mot de kalla breddgraderna så fanns det plötsligt ett vatten emellan så de inte kunde söka sig tillbaka till mer beboeliga trakter. Därmed så blev en del människor helt enkelt fast i de kallare nordligare trakterna. Man fick ju då göra det bästa av situationen.

Har fått veta att ett av mina barnbarn kommer ner och firar nyår med mig. Underbart. Hon har en kompis med sig och de vill äta nyårsmiddag i Alicante. Därefter skall de ”klubba”. Alltså efter middagen. Vad är ”klubba.” Jag kan kanske lära mig, men föredrar nog själv att äta middag med dem och därefter köra hem till mina hundar, som inte brukar vara så förtjusta i nyårsafton. Visserligen så skjuter man raketer här året om, men lite mer nyårsafton. Jag får nog skjuta upp det där med att lära mig hur man ”klubbar.” Hoppas att det går att ”klubba” i Alicante. Men oavsett så brukar det ju vara en massa människor ute och går runt i Alicante vid alla tidpunkter på dygnet där. Så det går nog bra. Problemet är väl att komma tillbaka till La Marina med taxi. Härligt skall det i alla fall bli att få ner dem hit och få krama om dem. Hoppas nu att covid-19 inte ställer till det för dem. Restauranger som stänger. Gränser som stänger och allt annat som de här makthavande i de olika länderna får för sig. Man vet ju aldrig hur det är nästa dag. Har ju nästan vant sig vid att allt kan förändras från den ena dagen till den andra. Vaccinpass har ju blivit det nya. Men i Norge räcker inte vaccinpass längre för att komma över gränsen. Nu måste man ha en test i tillägg. Det kan ju lätt sprida sig. Har hört att läkemedelsbolagen tycker att man skall ha vaccinpass och ha vaccinerat sig oavsett om man har genomgått sjukdomen eller inte. Någon som blev överraskad. Tror inte det. Vem är det som tjänar pengar på vaccinet? Klart att de inte tycker att genomgången sjukdom är lika viktigt som vaccinpass. Nu är jag ju klart för vaccinering, men kan också tänka mig in i dem som menar annorlunda och att vi skall värna om demokrati och inte diktatur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s