Hur var det med Whys födelsedatum.

Ser ni vad jag ser. Blev ganska så överraskad. Alltså Why har fått sitt chip och jag har inte fått hennes pass ännu, men fått meddelande om att det är klart och gick in och tittade på det. Där står Fecha nacimiento, som betyder födelsedatum: 18 april 2022. I så fall är hon bara 7 veckor. Jag har fått uppfattningen att hon föddes 10 april och därmed var 8 veckor när hon levererades. 7 veckor var kanske lite tidigt att vara utan mamma och syskon. Dock hon verkar inte att bry sig.

Hon är dock en lite envis prinsessa. Har inget foto av henne när vi är ute och går. Hur skulle jag klara av att fotografera henne också. Vi försöker alltså tillsammans med mina andra stackars hundar som har fått sin vardag helt förstörd av nytillskottet i familjen. Hon sätter sig ner och tittar på mig och Fluffy och Pippi som om hon undrar varför vi försöker att röra oss framåt. Jag hoppar och skuttar och kallar på henne. Hon sitter och tittar på mig som om hon undrar om jag är lite dum i huvudet. Det är jag ju. Jag får ta upp henne och bära henne, vilket hon inte tycker om så länge. Tur är det. Blir en del svårigheter att bära en fullvuxen kungspudel. Sätter ner henne och börjar om från början.

Behöver inte gå ut och gå, kan faktiskt kissa på tomten.

Har dock kommit på ett knep när vi kommer till en park där hon inte kan bli överkörd av bilar. Hon får gå själv med koppel. Då kan hon faktiskt plötsligt till och med springa. Inte bara sitta och titta på mig. Kanske hon en gång kan gå när jag håller i kopplet. Ja, vi har en del utmaningar framför oss.

Fluffy säger stopp, det är inte din leksak, det är min.

Nätterna har blivit lite lugnare. I natt tror jag att hon har sovit större delen av natten i alla fall. Har gått husesyn och kan inte hitta varken kiss eller bajs, så kanske har hon sovit. Eller så var jag så utslagen så att jag inte har märkt när hon vaknade.

Pippi hoppas på att Why är en mardröm. Säkrast att befinna sig så högt upp som möjligt.

Det börjar bli svårare att hålla henne nere på golvet. Hon har börjat att klättra för att komma upp. Ser ju på sina sambor att de ligger i soffan och sängen och tycker klart att livet är orättvist att inte hon också får komma upp och se hur livet ser ut uppifrån en soffa. Det hade ju också varit mycket lättare att terrorisera Fluffy och Pippi då, eftersom de hela tiden tar sin tillflykt till sofforna.

Fluffy gör Pippi sällskap och tycker att det är skönt att komma ifrån terroristen Why.

Sedan har vi ju det där med kroppskontroll. Kanske inte den bästa. Men vad gör det när man försöker att jaga sin egen svans och rör sig lite för nära poolkanten. Ja, det blir så att man faller i poolen. Tur att man kan simma. Det gick faktiskt ganska fort att ta sig upp ur vattnet igen. Såg visserligen ut som en dränkt katt, men torkar ju snabbt i värmen. Skall nog inte göra om det på ett tag.

Kan alltid försöka döda en panda.

Pippi försöker fortfarande att låtsas som om hon inte existerar. Ligger i soffan mest hela tiden. En och annan gång när det händer att någon går förbi grinden så reagerar hon som alltid, springer fort och med fladdrande öron, liksom Dumbo, elefanten, till grinden. Men därefter snabbt upp i soffan igen utan en blick på Why.

Igår blev Why lämnad ensam med sina rumskompisar. Spännande att se hur det skulle gå. Har tyvärr ingen kamera som kan övervaka vad som händer. Får utgå ifrån hur det ser ut när jag är hemma igen. Lite bajs och kiss här och där. Förstår fortfarande inte helt hur det gick till med bajs som ligger i sovrummet och sedan stora ränder med utstryks bajs innanför dörren. Det är en bit emellan. Hur gick det till. Skulle vara intressant att veta. Blir dock en väl dold hemlighet. Ganska lugnt när jag kom hem i alla fall. Får väl vara tacksam för det.

Ny leksak. Lätt som en plätt. Det kommer godis från den när jag slår till den med tassen.

Jobbar också med att få henne att sluta bita sönder mina kläder och mina fingrar och tår. Köpte nya leksaker till henne. Hon behöver en bitning som liknar fingrar, men hittade ingen sådan. Fann en ny aktivitetsleksak. Ingen konst för henne att lösa den gåtan. Men oj, vad det går åt mycket godis som man skall mata leksakerna med. Kan nog inte fortsätta så. Kanske inte så bra för en valpmage att äta hundgodis hela tiden.

När vi har varit ute och gått har vi på avstånd träffat arga hundar som har skällt argsint. Då är hennes tuffa attityd helt borta. Svansen mellan benen och blir som en staty. Vågar inte röra sig överhuvudtaget. Spelar nästan död. Jag lyfter upp henne då, inte helt säker på att det är rätt, då jag kanske lär henne att enda chansen för henne är att bli upplyft. Funderar på om det skall vara så när hon är 45-60 cm hög som är normalt för en kungspudel. Blir lite problem tror jag. Vi löser det efterhand, tror jag. Jag har sett en kungspudel som man lyfte in i bilen när den var valp. Den vägrade att gå in i bilen när den var fullvuxen.

Skulle lyftas. Hoppade hur högt som helst annars, men inte in i bilen.

Har de här 4 dagarna som hon har varit hos oss inte gjort så mycket mer än varit samman med henne och sett hur allt fungerar. Har lekt och suttit hos henne, då jag förstått att hon har behövt närkontakt mest hela tiden. Hennes styvmamma Fluffy kör en hårdare variant av uppfostran och hennes styvsyster Pippi har ju bestämt att hon inte existerar. Så det får bli jag som ger henne det. Men nu verkar det som om huset börjar bli för mycket valp och för lite ordning och reda. Skall se hur det blir för henne med dammsugare, golvmopp och andra städgrejor. Intressant upplevelse. Fluffy tillhör ju dem som försöker döda dammsugaren och Pippi som vanligt bestämmer sig för att den inte existerar. Pippi försvinner på egna uppdrag när dammsugaren kommer fram. Har inte använt mig av robotdammsugaren ännu när Why är här. Just nu har vi matkulor överallt. Vet inte varför hon äter så att allt hamnar utanför matskålen. Blir kanske bättre eller kanske inte. Rapporterar om hur det går med städning och Why.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s