Trädgårdsmästaren Why!

Vi, alltså jag och Fluffy och Pippi har fått en valp som håller på att utbilda sig till trädgårdsmästare. Ännu är hon definitivt inte fullärd. Har mycket, mycket kvar att lära sig. Men trädgården blir sig alltså inte helt lik efter att hon har gått loss på den. Inte vet jag var hon hittar allt. Rötter som jag inte visste fanns och allt annat. Nu är det ju så att min trädgård inte har så mycket plantor. Då menar jag blommor och liknande. Har en del fruktträd och vindruvor men annars är det inte så mycket bevänt med blommor. Tur är det. Hade en blomma i kruka som jag fått av några snälla vänner. Den blommade ganska fint fram till Whys inträde i familjen. Inte en blomma på den numera. Hoppas det inte var giftiga blommor. Verkar dock inte så. Why är i alla fall i full aktivitet. De kanske hade något uppåttjack. Skall i så fall inte ha fler av de blommorna, hon behöver inget som gör henne aktivare.

Fast aktiviteten är begränsad till vår tomt och vårt hus. Är jag ute och går med henne, ja faktiskt hon kan gå i koppel, en stund i alla fall. Väldigt mycket hoppande och skuttande, alltså det är jag som hoppar och skuttar och lockar för att hon skall gå framåt. Men hör hon en hund som skäller eller ser en stor hund, fryser hon till en isstod. Rör sig inte ur fläcken. Hon är livrädd. Det tar sin lilla tid att gå runt några kvarter med henne. Håller tummarna för att vi inte skall ha det så här hela tiden. Jag går först en lång runda med Fluffy och Pippi och sedan en kortare med Why. Den korta rundan tar längre tid än den långa av en eller annan anledning. Hade Fluffy och Pippi varit med så vet jag inte vad de hade gjort. Kanske försökt att övertala mig att vända, då allt går lite för långsamt för deras smak.

Fluffy och Pippi är fortfarande inte överförtjusta över det här nytillskottet till familjen. Vi håller hårt på att Why inte får gå upp i möbler, så att Fluffy och Pippi har någonstans som de kan rädda sig upp från den här terroristen. Hon var ju mindre än Pippi från början, men nu är hon någon centimeter högre än Fluffy och kan därmed ställa sig över Fluffy. Verkar vara ett ganska dominant beteende, som både Fluffy och jag försöker lära henne av med.

Pudlar skall ju ha lätt för att lära sig saker. Ja, det tror jag också, men problemet blir att hon faktiskt har lätt för att lära sig själv utan min hjälp, saker som jag absolut skulle önska att hon inte lärde sig. Sådana där tråkiga saker som att hon inte får gå upp i möbler verkar vara svårare. Frambenen är hela tiden väldigt lätta att få upp i sofforna och som protest när jag säger ”NER”, skäller hon ut mig och snabbare än blixten är hon tillbaka med frambenen. Min röst blir högre och högre, hennes framben verkar vara fjäderlätta. Det går väldigt fort så är hon tillbaka med frambenen i soffan. När hon väl förstår, kanske hon förstår, att jag menar allvar börjar hon istället bita i soffan, som en hämndaktion.

Det där med bitande, mina händer och armar blöder flera gånger om dagen numera. Hennes tänder är sylvassa. Försöker lära henne att man skall bita i hundleksakerna, inte i mina händer och armar. Verkar som om hon även där är lite tröglärd. Det var lite bättre förra veckan när jag hade besök av två 16-åringar och en 10-åring. Då var det alltid någon som låg på golvet med en valp klättrande och bitande på sig. Verkade som om både människorna och valpen tyckte att det var toppen. Det blir värre nästa vecka när här kommer en tvååring. Jag utgår ifrån att det är valpen som snabbt och lätt kommer att brotta ner tvååringen. Kanske detta stackars barn kommer att hata hundar resten av sitt liv.

Fluffy försöker att bli argare och argare på henne, men utan någon som helst reaktion. Jo, Why reagerar med att skälla ut Fluffy när Fluffy morrar riktigt ilsket. Inget hjälper just nu. Har vissa funderingar på att vi kanske måste låsa in henne i en bur så att Fluffy och Pippi vågar röra sig. Hon är alltså just nu en älskad terrorist i vårt hem. Inte helt säker på att Fluffy och Pippi håller med om ordet ”älskad.” Själv är jag dock helt betagen av henne, även om blodet rinner på mina armar.

Nu är det ju så att jag trodde jag köpte en tik. Hon ser ut som en tik, men det är ju så mycket tal om det där tredje könet numera, så det kanske var det man försökte göra, alltså ett tredje kön, när man registrerade henne i hennes pass som en kille. Alltså hon är ett kön, men registrerad som ett annat kön, då kan hon kanske vara något mittemellan, låter logiskt eller hur.

En kommentar

  1. Låter nästan värre med hundvalp än att uppfostra barnbarnen 😂 minns inte att det var sådär, fast vi haft två hundar o rätt envis ras båda, foxterrier och då till med småbarn i huset. Men, man glömmer väl detdär jobbiga o minns bara det roliga. Ha det trivsamt med nykomlingen – en frisk fläkt i livet gör att man hålls alert

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s